29 mai 2015

Tavaszi zöldség ragu




4 bébi cukkini
4 répa 
1 maréknyi cukorborsó 
1 maréknyi zöldbab
1 fej vöröshagyma 
4 gerezd fokhagyma 
3 evőkanál olívaolaj 
1 evőkanál rizsliszt
1 evőkanál őrölt pirospaprika 
Fűszersó 
Bors
Szűrt víz

Tisztítsuk meg a zöldségeket, fejtsük ki a babot és a borsót. Vágjuk fel vékony szeletekre a hagymát. Lassú tűzön melegítsük fel az olajat, adjuk hozzá a szitált lisztet és a hagymát. Folyamatos kevergetés mellett pirítsuk a lisztet aranybarnára, majd húzzuk le a tűzről. Keverjük bele a paprikát, s közvetlenül utána öntsük fel egy pohár vízzel. Forraljuk fel, majd adjuk hozzá a zöldségeket: a felkarikázott cukkinit, répát, borsót, babot és az egész fokhagyma gerezdeket. Öntsük fel annyi vízzel, hogy elfedje a hozzávalókat, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön főzzük puhára kb 20 perc alatt. Tálaljuk főtt burgonyával avagy tésztával! 

A természetgyógyász hozzászól: 
A kiegyensúlyozott étkezéshez fontos az elegendő protein bevitel: a zöldség ragunkat ezért ajánljuk nemes proteinnel ( azaz hús, hal, tojás ) kiegészítve 

Egészség sorok:

Cukkini: enyhén hashajtó, vízhajtó 
Répa: antioxidáns, jó a glikémiás indexe, jó az immunrendszerre 
Borsó: energiadús, segít a bélfunkciók helyreállításában 
Bab: jo hatással bír az emésztőrendszerre  
Vöröshagyma: antibakteriális, vízhajtó Fokhagyma: antioxidáns, tisztító, antibakteriális

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire