18 octobre 2014

Csirke pástétom


50 dkg csirkehús avagy 1/2 csirke
2 burgonya
1 cukkini
5 gerezd fokhagyma
Fűszersó
Kakukkfű
10 bazsalikomlevél
Olívaolaj 
Őrölt bors
Pár levél petrezselyem

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Hámozzuk meg a burgonyákat, majd vágjuk őket ketté. Karikázzuk fel a cukkinit, pucoljuk meg a fokhagymagerezdeket. Helyezzük a fél burgonyákat egy vasedény aljába, fedjük a cukkini karikákkal. Mossuk meg húst, hagyjuk rajta a bőrét, fűszerezzük kívül-belül majd helyezzük a zöldségekre. Jöhetnek rá a fokhagymagerezdek, locsoljuk meg bőségesen olívaolajjal, ízlés szerint adhatunk hozzá fűszereket, egy kis vizet, fedjük, és tegyük be sülni 1,5 órára. Kivéve, amint langyosra hűlt, válasszuk le a húst a csontokról, s tegyük az összes zöldséggel egy tálba, jöhet bele a pár levél bazsalikom, és botmixerrel dolgozzuk át, hogy kenhető állagot kapjunk. Befőttesüvegbe téve tálalásig tároljuk a hűtőben. Egy szelet pirítóssal vagy akár zöldség rúdakkal is tökéletes előétel! Díszítésként használjunk egy kis petrezselyemzöldjét! 

Egészség sorok:

Fokhagyma: tisztító, antibakteriális 
Kakukkfű: hatékony a baktériumok ellen
Bazsalikom: jó az emésztésre 
Petrezselyem: vízhajtó, jó az emésztésre 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire