19 août 2013

Lecsó sütőben készítve


6 cukkini
3 padlizsán
3 paprika(sárga, piros, zöld)
5 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
8 paradicsom
1 csokor aromafűszer (babérlevél, rozmaring, kakukkfű, koriander...)
4 evőkanál olívaolaj 

Só, bors

Mossuk meg a zöldségeket. Hámozzuk meg a hagymát, vágjuk fel a cukkinit, a padlizsánt, a paprikákat és a hagymát is apró darabokra. Tegyük őket egy nagy tepsibe, hogy könnyen meg lehessen fordítani. Adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, a fűszernövényeinket, az olívaolajat és sózzuk.
Süssük 180°C-on kb másfél óráig gyakran átkeverve. Ezalatt hámozzuk meg a paradicsomot, szedjük ki a magját, és vágjuk fel apró kockákra. Adjuk hozzá a zöldségeinkhez, csepegtessük meg olívaolajjal. Süssük még fél órán keresztül, időnként átkeverve. 
Fogyaszthatjuk melegen, langyosan, vagy  pár nap állás után hidegen is, miután az ízek teljesen összeértek! Friss bazsalikomlevéllel megszórva tálaljuk! Jó étvágyat!

Egészség sorok:
Cukkini: emésztés elősegítő, enyhén vízhajtó, jó a veseműködésre
Padlizsánt: alacsony kalóriatartalmú, emésztés elősegítő, máj és hasnyálmirigy kímélő
Paprika: jó az emésztésre és a reumás fájdalmak enyhítésére
Paradicsom: jó a bőrre, a vesékre, az emésztésre, fontos antioxidáns
Hagyma: antibakteriális, fertőtlenítő-tisztító tulajdonsággal rendelkezik, jó hatással van a koleszterinszintre

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire