7 août 2013

Szardellás kenő

100gr sózott-olajos szardellafilé
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál balzsamecet

Olívaolaj
Őrölt bors

Hidegvíz alatt mossuk le a sót a szardellafilékről, majd tegyük egy mixer táljába. Adjuk hozzá a fokhagymát, és alaposan daráljuk össze. Jöhet az ecet, egy kis bors, és újra kevertessük. Kicsinyenként adjuk hozzá az olajat, majd kevertessük simára. Tálaljuk pirítóson avagy friss zöldségekhez mártásként.

Egészség sorok:
Szardellafilé: fontos protein és omega 3 zsírsav forrás, jó a szív- és érrendszerre
Fokhagyma: antibakteriális tulajdonsággal rendelkezik, antioxidáns, méregtelenítő, jó a koleszterinszint kordában tartására

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire