29 avril 2015

Gluténmentes financier sütik




6dkg mandulaliszt
4 szaracén (hajdina) liszt
8 dkg kókuszvirág cukor 
3 tojásfehérje 
1 kiskanál vaníliapor 
1/2 kiskanál keserű mandula kivonat 
10 dkg félsós vaj

Melegítsük elő a sütőt 160 C°-ra. A vajat hőálló edényben olvasszuk fel a sütőben. Vegyítsük össze a mandula- és a szaracén lisztet, a cukrot, a vaníliát, majd adjuk hozzá a tojásfehérjét és a mandulakivonatot. Keverjük bele végül az olvasztott vajat, és tetszőleges (lehetőleg vékony) szilikonformába öntve süssük kb 30 percig.


Egészség sorok:

Mandula: energiadús, jó az idegrendszerre, az emésztésre, gazdag kalciumban 
Vanília: emésztés elősegítő, serkentő 
Szaracén liszt: http://cannelleskitchen.blogspot.fr/2014/03/cannelles-lisztjei.html?m=1
Kókuszvirág cukor: http://cannelleskitchen.blogspot.fr/2014/02/edes-elet-avagy-milyen-cukrot.html


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire