2 avril 2015

Húsvéti nyuszi torta


6 tojás 
4 evőkanál gesztenye liszt 
2 evőkanál darált dió 
1 marék lenmag
2 marék tört kakaóbab
20 dkg 70%-os fekete csokoládé
5 dkg kókuszolaj 
6 evőkanál barnacukor 
1 csipetnyi só 
Csipetnyi vanília

A díszítéshez: 
2,5 dl rizs/mandulatejszín
1 evőkanál agávé cukor 
1 citrom leve 
2 g agar-agar
A rózsaszínhez: 2 evőkanál erdei gyümölcsös smoothie
Egy pár egész szem mandula 

1 kb 23 cm átmérőjű sütigyűrű 

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Kenjük ki a sütigyűrűt. Egy hőálló tálban olvasszuk fel a kockákra tördelt csokoládét a kókuszolajjal. Válasszuk szét a tojásokat, majd egy csipetnyi sóval verjük kemény habbá a fehérjét. Kevertessük ki alaposan a sárgáját a cukorral, majd kicsinyenként adjuk hozzá a lisztet, az őrölt diót, a vaníliát. Fakanalat használva adjuk hozzá a lenmagot, a kakaóbabot, majd a már langyos, olvasztott csokoládét és kókuszolajat. Forgassuk bele óvatosan a tojásfehérje habot, s a sütőgyűrűbe átöntve mehet a sütőbe kb 40 percre. 
A sütés ideje alatt készítsük el a laktózmentes díszítést:
Keverjük bele az agar-agart az 1 citrom levébe, majd adjuk hozzá a cukrot és a növényi krémet. Forraljuk fel, majd az 1/3-t színezzük a smoothieval. Hagyjuk őket külön tálban kihűlni. (hűtőbe téve gyorsíthatunk a folyamaton) 
Hogy nyuszi formát kapjunk, helyezzünk egy kistányért a már kihűlt csokitortánk tetejére, s egy éles-hegyes késsel vágjuk körbe. Szúrjunk alá egy spatulával, hogy egészben ki tudjuk emelni a nyuszi fejet. Következnek a fülek: helyezzük a maradék tésztára a tányér felét, s vágjuk körbe. Ismételjük meg a műveletet.
A díszítéshez botmixerrel kevertessük simára a krémeket, majd tízórais zacskóba téve, a végét kijukasztva díszítsük a nyuszinkat ízlés szerint. 
Íme egy fehér cukor- és színezékmentes ünnepi torta;) Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire