28 mars 2014

Bordói glüténmentes cannelés




10 dkg rizsliszt5 cl rizstej
1 csipetnyi só
2 egész tojás + 2 sárgája
1 kiskanál vaníliapor
1 evőkanál barnarum
3 evőkanál agávé cukor
5 dkg vaj


Bordói cannelés szilikonforma

Tegyük fel melegedni a rizstejet a vajjal. Ezalatt vegyítsük össze a lisztet a cukorral, és adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Folyamatos keverés mellett csurgassuk bele a meleg vajas tejet, hogy sima tésztát kapjunk. Hagyjuk hűlni egy picit, s jöhet bele a rum. Legalább egy órára tegyük hűtőbe. 
Melegítsük elő a sütőt 250°C-ra. A kivajazott formákat öntsük félig tésztával, majd süssük 5 percig magas hőmérsékleten, és folytassuk 180°C-on további 45 percig. A cannelés-knek kívülről ropogósnak, belülről puhának kell lenniük. Még melegen fordítsuk ki a formából. Kóstolását egy fűszeres gyógynövény teával ajánljuk...

Egészség sorok:

Rizsliszt: glüténmentes, jó az immunrendszerre, az idegrendszerre, magas vérnyomásra, fáradtság ellen
Rizsliszt: laktózmentes
Vaj: kevés a laktoztartalma, jó az emésztésre, jó A és D-vitaminforrás
Agávé cukor: 100%-bán természetes alacsony glikémiás indexű édesítőszer
Vanília: serkentő, emésztés elősegítő 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire