22 mars 2014

Narancslekvár


1 kg narancs a héja nélkül
1 narancs leve
1 narancs héja
2 evőkanál agávé cukor 
2 agar-agar
1 csipetnyi őrölt bors

Ajánljuk, hogy csakis természetes forrásból származó gyümölccsel dolgozzunk: nem permetezett vagy bio. 

Mossuk meg alaposan a narancsokat egy kefével, s egyet kivéve mindnek vágjuk be hosszában 8 részre a héját. Hámozzuk meg őket, vágjuk le 8 ilyen szeletről a fehér részt, s vékonyan szeleteljük fel a héját
Kockázzuk fel a narancsok húsát, s vegyük ki (ha vannak benne) a magokat. Tegyük egy edénybe, adjuk hozzá az egy narancs levében elkevert agar-agart, a narancshéj szeleteket, a borsot, az agávé cukrot és lassú tűzön főzzük kb 45 percen keresztül. Amint puhára főtt keverjük át párszor egy botmixer segítségével, s tegyük befőttesüvegekbe. Hűtőben tároljuk, fogyaszthatjuk reggelihez egy szelet pirítóson, vagy palacsintán! 

Egészség sorok:

Narancs: serkentő, hashajtó, vízhajtó, immunrendszer erősítő, antioxidáns, jó a koleszterinre 
Agávé cukor: 100%-ban természetes édesítőszer, alacsony a glikémiás indexe



Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire