1 mars 2014

Omlós csokis körte szelet



Hozzávalók 6 személyre:                                                                                                0% GLÜTÉN

10 dkg 70%-os kakaótartalmú csokoládé
10 dkg vaj vagy margarin
4 dkg sötétbarna nádcukor
2 tojás
10 dkg rizsliszt
10 dkg mandulaliszt
1 tasak sütőpor
1 csipetnyi só
125 ml mandula tej
5 érett körte
1 kkanál vaníliapor

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Kenjünk ki egy kb 20 cm átmérőjű sütőformát.

Hőálló edényben olvasszuk fel a csokit a vajjal, majd hagyjuk hűlni. Egy nagyobb tálban keverjük össze a tojássárgájákat a cukorral, a vaníliával, majd adjuk hozzá a csokis vajat. Vegyítsük a sütőport a lisztekkel, s felváltva a tejjel adagoljuk a tésztánkhoz. Verjük fel kemény habbá a tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval, keverjük bele óvatosan ezt is. A tésztánk felét öntsük a sütőformánkba, fedjük a már megmosott-pucolt, vékony szeletekre vágott körtével, s végül öntsük hegyé a maradék tésztát. Süssük 40 percen keresztül, hurkapálcikával ellenőrizzük, átsült-e. Langyosan máris fogyasztható! 

Egészség sorok: 

Rizsliszt: glüténmentes, jó a magas vérnyomásra, az idegrendszerre, fáradtságra
Mandula: energiadús csonthéjas gyümölcs, jó az emésztésre, szíverősítő, természetes vitaminforrás
Kakaó: antioxydáns, jó a szív- és érrendszerre
Körte: élénkíti az immunrendszert, jó az emésztésre, öregedés késleltető hatással bír, antioxidáns, gazdag C vitaminban 
Vanília: emésztés elősegítő, serkentő

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire