28 juillet 2014

Ecetes szardínia


Hozzávalók 2 személyre:

30dkg nyers, kiürített szardínia
1 dl 17%-os rizsbor-saké
1 dl víz
1 dl alma(sör) ecet
1 fej hagyma 
5 gerezd fokhagyma 
2 evőkanál olívaolaj 
Fűszersó 
1 evőkanál rózsa bors 
Egy kis petrezselyemzöldje 

Mossuk meg a szardíniákat hideg víz alatt. Karikázzuk fel a hagymát, majd egy lezárható tálban keverjük össze többi hozzávalóval. Helyezzük bele a halakat, s legalább egy éjszakára tegyük a hűtőbe.  Tálaláskor szórjuk meg egy kis petrezselyemzöldjével. 

Egészség sorok:
Szardínia: egyik legjobb D-vitamin és omega-3 forrás, nemcsak a szívre van jótékony hatással, hanem a hangulatra is. Ez a halféle a tápláléklánc alján helyezkedik el, így ellentétben a nagyobb halakkal, sokkal kevesebb toxin kerül a szervezetébe - általa pedig a miénkbe is.



Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire