13 juillet 2014

Gultén- és laktózmentes eper torta



Egy gluténmentes sütemény tészta

A krémhez:

1/2 liter mandulatej
1 vanília rúd
3 tojássárgája
1 egész tojás
1 evőkanál Maizena
2 kókuszvirág cukor

1 doboz földi eper


Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
Egy edényben tegyük fel főni a tejet a félbe vágott vaníliarúddal. Kevertessük ki a tojásokat a cukorral, majd adjuk hozzá a Maizenát. Amint a tej kezd enyhén forrni, öntsük rá kicsinyenként a tojásokra, s keverjük át alaposan. Kaparjuk bele a vaníliarúd belsejét. Öntsük vissza a krémünket az edénybe, s kevergetés mellett erőteljes tűzön forraljuk össze 5 perc alatt. Hagyjuk kihűlni.
A kisodort tésztánkat sütőpapírral együtt nyomkodjuk a tortaformánkba, szurkáljuk meg egy villával, és süssük 20 percen keresztül. Hagyjuk kicsit hűlni. Tisztítsuk meg az epreket, s hagyjuk lecsurogni. Öntsük a krémünket a sült tésztánk belsejébe, s helyezzük rá a félbe vágott epreket. Legalább 2 órára tegyük hűtőbe. 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire