17 juillet 2014

Ropogós gluténmentes bundás hús

 


Hozzávalók 4 személyre 

60 dkg csirke- vagy pulykamell

A páchoz:
1/2 L rizstej 
2 evőkanál szója öntet 
1 teáskanál őrölt édespaprika 
Fűszersó 
Bors
5 gerezd fokhagyma préselve 

A bundához:

4 maroknyi kukoricapehely 
2 tojás 
1 csésze rizsliszt 
szőlőmagolaj a sütéshez 

Tisztítsuk meg a húst, s kockázzuk fel közepes nagyságúra. Egy tálban keverjük össze a páchoz szükséges hozzávalókat. Tegyük bele a husidarabokat, fedjük le, és legalább 4 órára ( a legjobb egy egész éjszakára ) tegyük a hűtőbe. 

A kukoricapelyhet szórjuk egy uzsonnás zacskóba, és sodrófával törjük apróra. 3 tányérra lesz szükségünk: egy a rizslisztnek, egy második a felvert tojásnak és egy harmadik a zsemlemorzsát helyettesítő kukoricapehelynek. 

Egy serpenyőben melegítsük lassú tűzön a szőlőmagolajat, csöpögtessük le a husidarabokat, s kezdjük a panírozást: liszt-tojás-kukoricapehely! Lassan süssük, hogy a bunda ne égjen meg, viszont a hús jól átsüljön. Szedjük ki őket egy tányérra, itassuk le a fölösleges olajat. Tálaljuk a nuggets-szeket kölessel és friss ubisalival;) A gyerekek is imádják!!! Jó étvágyat! 

Egészség sorok:

Rizsliszt: teljesen gluténmentes liszt
Tojás: proteinforrás 
Csibe- vagy pulykamell: sovány fehérhús, fontos a protein tápértéke



Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire