24 décembre 2014

Kókuszgolyók



Hozzávalók 20-30 golyóhoz 

Glutén- és Laktózmentes

3 tojásfehérje
1 csipetnyi só
12,5 dkg kókuszvirág cukor
1 kis citromlé
12,5 dkg kókuszreszelék

Verjük fel a tojásfehérjét a sóval és a cukorral vízgőz felett, hogy még krémesebb legyen. Amint keményedik vagyis elérte a 40°-ot, csurgassunk rá egy kis citromlevet. Adjuk hozzá a kókuszreszeléket. Kenjük ki kókuszolajjal a sütőpapírral borított tepsit, majd egy kiskanálnyi adagot görgessünk meg az ujjaink között. Süssük 140°-on kb 30-40 percen keresztül. A golyócskák enyhén aranybarnák, kívül ropogósak, bévül puhák maradnak. Hagyjuk őket kihűlni, és kóstolhatjuk is! A sötét színüket a kókuszvirág cukornak köszönhetik, de akár utólag be is forgathatjuk őket egy kis kókuszreszelékbe.  

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire