2 décembre 2014

Thaï saláta

 

Hozzávalók 4 személyre:

2 cukkini
3 répa 
1 csokor koriander 
40 dkg sovány marhahús carpaccio vékonyra szeletelve
Pirított magvak: 
szezámmag, mogyoró, mandula, tök-, lenmag
3 evőkanál szezámolaj
3 evőkanál almaecet
Teriyaki szósz
Bors

Egy tálcán terítsük szét a húsokat, s öntsük le őket a Teriyaki szósszal. Kb fél óra múlva fordítsuk meg őket, s hagyjuk további fél órát pácolódni a másik felüket is! Pirítsuk meg a magokat. Hosszában vágjuk fel nagyon vékony szálakra a cukkinit, karikázzuk fel a répákat. Tegyük az összes hozzávalót egy nagy salátástálba, szórjuk meg a koriander lecsipedett leveleivel, jöhet rá az olaj, az ecet s a hús pácleve. Borsozzuk. Találás előtt tegyük egy rövid időre a hűtőbe, hogy jól összeérjenek az ízek! 

Egészség sorok: 

Répa: antioxidáns, jó a bőrre, a látásra, az immunrendszerre, a vérkeringésre 
Cukkini: enyhén hashajtó, vesegyulladás csökkentő hatással bír 
Koriander: jó az emésztésre, felfújódásra 
Szezámmag: antioxidáns, jó a koleszterinre, jó a stresszre
Mandula: jó a szívre
Lenmag: immunrendszer élénkítő 


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire