21 juin 2014

Ananászos-csokoládé torta



Hozzávalók 8-10 személyre 
Szükségünk lesz egy 20-23 cm átmérőjű sütőformára

A tésztához:

8 tojás 
4 evőkanál kókuszvirág cukor
8 evőkanál őrölt dió 
1 tasak sütőpor 
Egy csipetnyi vaníliapor 
2 evőkanál dióolaj 
3 evőkanál natúr, cukormentes kakaó 

Hozzávalók a laktózmentes krémhez:
10dkg 70%-os fekete csokoládé 
2 dl mandula tejszín 

Az ananász zseléhez:
2/3 érett ananász 
1 evőkanál agávé cukor
2 tojás 
1-1,5 dl mandula tejszín 
4 g agar-agar

A díszítéshez:
1/3 ananász kockákra vágva 
vaníliapor

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Törjük a csokoládét kockákra, s olvasszuk fel a sütőben. 
Egy tálban kevertessük ki a tojásokat a cukorral, majd kicsinyenként adjuk hozzá a sütőporral elkevert darált diót, a vaníliát, az olajat és végül a kakaót. A simára kevert tésztánkat öntsük a kókuszolajjal kikent, darált dióval megszórt sütőformánkba és süssük 45 percig.

Készítsük el a krémet:
Egy villa segítségével keverjük össze a langyos csokoládét a mandula krémmel, és tegyük a hűtőbe. 

A zseléhez: 
Tisztítsuk meg az ananászt, majd daraboljuk fel. Az 1/3-át tegyük félre a díszítésre. Egy keverőtálban vegyítsük össze a tojásokat a cukorral, adjuk hozzá az gyümölcs darabokat, s botmixerrel pépesítsük sima krémmé. Csak annyi mandula tejet adjuk hozzá, hogy 1/2 liter zselét kapjunk. Tegyük az egészet egy edénybe, adjuk hozzá az agar-agart, s lassú tűzön forraljuk fel. Közvetlenül utána húzzuk le, s hagyjuk hűlni (vigyázat az agar-agar már szobahőmérsékleten is megköt). 

A kihűlt tortalapunkat vágjuk ketté egy hosszú élű késsel, kenjük meg a csokoládéval a két réteg között. Tegyük vissza rá a sütőforma gyűrűt, s öntsük rá a már langyosra hűlt zselét. Csöpögtessük le az ananász darabokat, majd díszítsük a tortánkat egy kis vaníliaporral megkoronázva. 3-4 órára tegyük a hűtőbe, majd találhatunk, ünnepelhetünk, ínyenckedhetünk! Egyszerű, friss és garantáltan nagyon fiiiinom;)

Egészség sorok:

Ananász: jó gyulladás csökkentő, segíti az emésztést, jó a megfázásra, vérnyomásra 
Kakaó: antioxydáns, jó a szív- és érrendszerre 
Dió: antioxidáns, jó a koleszterinre, az idegrendszerre, az energiára, a jó erőnlétre
Kókuszvirág cukor: alacsony glikémiás indexű természetes édesítőszer 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire