25 juin 2014

Mediterrán rizs




30 dkg basmati barnarizs
20 dkg apró garnélarákok
10 dkg borsó
5 sáfránybibe
Fűszersó
Olívaolaj

Lassú tűzön, fedő alatt egy a kettőhöz arányban főzzük a rizst enyhén sós vízben, amíg fel nem szívja az összes nedvességet (kb fél óra). 

Fejtsük ki a borsót, majd adjuk hozzá a már 20 perce főldögélő rizshez a sáfrány bibékkel együtt. 
Amint teljesen felszívta a nedvességet, vegyük le a tűzről, keverjük át alaposan, hogy szépen sárgára színeződjön, és végül adjuk hozzá a rákokat. Melegen tálaljuk egy kis olívaolajjal megcsurgatva. 

Egészség sorok:

Rizs: gluténmentes
Borsó: serkentő, jó a bélműködésre
Sáfrány: antidepresszáns, jó a fizikai és mentális kiegyensúlyozottságra, nyugtató, sejtregeneráló afrodiziákum, tisztítja a májat 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire