14 juin 2014

Cseresznyés rétes


2 tojás 
3 rétes lap 
2 evőkanál kókuszvirág cukor 
3 marék cseresznye
3 evőkanál őrölt dió 
1 kiskanál vaníliapor 
Dióolaj 

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. 
Mossuk meg a cseresznyét, és magozzuk ki. Különválasztva a tojásokat, a fehérjét verjük kemény habbá. A sárgáját kevertessük ki a cukorral, adjuk hozzá a vaníliát, az őrölt diót és a cseresznyéket, majd mixeljük át nagyjából. Pépes állagot kell kapnunk pár nagyobb darab avagy egészben maradt cseresznyével. Óvatosan forgassuk bele a tojásfehérje habot. 
Egy tepsire tegyünk sütőpapírt, olajazzuk, majd jöhet rá az első rétes lap. Olajazzuk, majd kenjük a felére a töltelékünk 1/3-át. Helyezzük rá a következő lapot, a az egészet ismételjük meg kétszer. Töltelékkel fejezzük be. Hajtsuk be a felső és alsó részét, hogy ne csurogjon ki a töltelék, s a megkent oldalával kezdve csavarjuk fel a rétest henger alakuvá. Olajazzuk a tetejét, és mehet kb 30-35 percig a sütőbe. Langyosan tálaljuk. Friss cseresznyével készítve igazán mennyei! De ha esetleg már nincs, készíthetjük akár cseresznye vagy meggy lekvárral a cukrot elhagyva!;)

Egészség sorok:

Cseresznye: jó az emésztésre, hashajtó, tisztító, jó az immunrendszerre, fertőzések 
Dió: jó a koleszterinre, a vérkeringési és szívproblémákra, bélparaziták ellen
Kókuszvirág cukor: alacsony glikémiás indexű 
Vanília: serkentő, jó az emésztésre 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire