28 juin 2014

Banános-csokis expressz süti




2 banán
3 tojás
3 evőkanál tápióka liszt
3 evőkanál kókuszvirág cukor
1 evőkanál dióolaj 
1 csipetnyi vaníliapor 
5 dkg 70%-os kakaó tartalmú csokoládé 
1 dl mandulatejszín

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Olvasszuk fel a sütőben a csokoládét, majd állítsuk a hőmérsékletet 200°C-ra. Amint langyosra hűlt a csoki, keverjük össze a mandulatejszínnel, s tegyük a hűtőbe!
Egy tálban nyomkodjuk szét a banánt egy villával, adjuk hozzá a tojást, a cukrot, a vaníliát, s kicsinyenként a lisztet, majd az olajat. Töltsük meg muffinformánkat 3/4-ig, majd tegyünk egy jó teáskanálnyi csokoládé krémet a közepébe. Süssük 5 percen keresztül 200°C-on, majd további 25 percen keresztül 180°C-on. 

Egészség sorok:

Tápióka liszt: gluténmentes, könnyen emészthető, 
Banán: stresszoldó, jó az emésztésre 
Kókuszvirág cukor: alacsony glikémiás indexű természetes édesítőszer 
Kakaó: antioxidáns, jó a szív- és érrendszerre



Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire