7 février 2014

Kivi csoda


Hozzávalók a piskóta tésztához:

3 tojás 
3 evőkanál agávé cukor
2 evőkanál rizsliszt
1 evőkanál Maizena 
1 evőkanál mák 
1 csipetnyi só 
1/2 csomag sütőpor 
Pár kanál szűrt víz
Kókuszzsír + kevés rizsliszt a sütőtál kikenéséhez

A krémhez: 

25 dkg mascarpone
1 dl mandulakrém
2 evőkanál agávé cukor
1 kiskanál vanília

A zseléhez:

6 érett - 4 keményebb kivi 
1 zöld alma
szűrt víz
1/2 tasak vagy 2gr agar-agar

Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra. Üssük le a tojásokat: külön a fehérjét és a sárgáját. Verjük fel kemény habbá a fehérjét egy csipetnyi sóval. Kevertessük ki a sárgáját a cukorral, míg világosodni nem kezd. Vegyítsük össze a lisztet a Maizenával, a sütőporral, a mákkal, és kicsinyenként adagoljuk hozzá a folyékony hozzávalókhoz folyamatos keverés mellett. Ha túl töménynek tűnne a tészta, adjunk hozzá pár evőkanál szűrt vizet, majd forgassuk bele óvatosan a fehérjehabot. 
Kenjünk ki egy kb 25x18 cm-es, magas (min 8cm) szélű sütőtálat kókuszzsírral, szórjuk meg mindenhol rizsliszttel, s öntsük bele a tésztánkat. Süssük kb 25 percen keresztül. Hagyjuk kihűlni a sütőtálban.
Ezalatt az idő alatt keverjük össze a mascarponet a mandulakrémmel, a cukorral és a vaníliával. Simítsuk rá a kihűlt tésztánkra. Karikázzuk fel a 4 keményebb kivit, és rakjuk egymás mellé (ne túl szorosan) a tetején. Tegyük 15 percre a mélyhűtőbe, hogy a krém jól megkössön. 
Mossuk meg a gyümölcsöket, hámozzuk meg az érett kiviket, negyedeljük az almát, s tegyük mindent egymás után a centrifugába. Szűrjük le a gyümölcslevet, hogy áttetszőbb legyen. Ha kevesebb, mint 3dl, öntsük föl egy kis szűrt vízzel. Egy edényben tegyük fel melegedni, keverjünk el benne 2g agar-agart, s forraljuk fel. Hagyjuk hűlni pár percet (vigyázat, az agar-agar szobahőmérsékleten köt meg). Vegyük ki a tésztánkat a mélyhűtőből, s öntsük rá a kivizselét. Tegyük egy órára a hűtőbe, hagyjuk megkötni. A gyümölcskarikák mentén vágva hidegen tálaljuk! 

Egészség sorok:

Kivi: gazdag C vitaminban, jó az immunrendszerre
Alma: jó a bőrre, az emésztésre, az erőnlétre 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire