26 avril 2014

Brownie liszt nélkül



4 tojás 
20 dkg 70%-os csokoládé 
4 evőkanál kókuszvirág cukor 
4 evőkanál őrölt lenmag
1 marék fenyőmag
1 marék tört dió
10 dkg datolya kimagozva
10 dkg vaj
1 banán 
Vaníliapor 

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Külön hőálló tálban olvasszuk fel a vajat és a csokoládét a sütőben. Egy ecsetet merítsünk a vajba, s kenjük ki vele a brownie sütőformánkat. Vegyítsük össze a vajat és a olvasztott csokoládét, s hagyjuk hűlni egy picit. Egy tálban kevertessük ki a tojásokat a cukorral, adjuk hozzá az vaníliaport, az őrölt lenmagot, a csokoládés vajat, a villával szétnyomkodott banánt, a tört diót , a fenyőmagot és az apró darabokra vágott datolyát. Öntsük az egészet a kivajazott tálunkba, és süssük kb 20 percen keresztül. Omlós, intenzíven csokis ízű, gazdag desszert! 

Egészség sorok:

Kakaó: antioxidáns, jó a szív- és érrendszerre
Lenmag: fontos az omega 3 zsírsav tartalma, immunredszer élénkítő, jó a koleszterinszintre
Fenyőmag: jó a szív- és érrendszerre, emésztés elősegítő
Dió: fontos antioxidáns, csökkenti a koleszterinszintet, jo az idegrendszerre, az energiára, stressz helyzetben...
Datolya: antioxidáns, fontos rostokban, energiadús
Banán: hatékony a stressz ellen, energiadús, jó az emésztésre, glikémiás index stabilizáló
Vanília: emésztés elősegítő, serkentő

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire