18 avril 2014

Tavaszi zöldség köret


Hozzávalók 4 személyre:

2 újkrumpli
2 répa
3 retek
1/2 kg zöldborsó
3 újhagyma
Fűszersó
Őrölt bors


Fejtsük ki a friss zöldborsót, hámozzuk meg az újkrumplit, a répát és a hagymát. Mossuk meg őket hideg vízben, majd csöpögtessük le. Kockázzuk a krumplit, a répát és a retket, negyedeljük a hagymát. Tegyük az összes hozzávalót egy nagy lábasba, öntsünk az aljára egy kis vizet, sózzuk, borsozzuk. Pároljuk a legalacsonyabb hőfokon fedő alatt kb. 30 percen keresztül, keverjük át párszor egy fakanállal. Egy kis olívaolajjal meglocsolva tálalhatjuk akár a húsvéti bárányszelet mellé is. Az alacsony hőfokon való párolásnak köszönhetően a zöldségek megőrzik az egészségre való előnyös hatásaikat.


Egészség sorok:

Újkrumpli: jó a cukorbetegeknek is, bázisos zöldség
Répa: fontos antioxidáns, jó az immunrendszerre, a bőrre, a szemre
Retek: antioxidáns 
Zöldborsó: energiadús, jó a bélműködésre 
Hagyma: antibiotikum, jó a koleszterinszintre 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire