24 avril 2014

Házi zöldség chips




Lehetőleg mindig a szezonnak megfelelő zöldségeket használjunk:

1 édesburgonya
1 burgonya
1 cékla
1 répa 

Szőlőmag- vagy napraforgó olaj a sütéshez

Melegítsük elő a sütőt 160 C-ra. 

Hámozzuk, majd gyalu segítségével vágjuk fel vékonyan a zöldségeket. Tegyük mindet egy nagy salátástálba, adjunk hozzá 1 evőkanál olajat, forgassuk át alaposan, hogy minden egyes szeletre jusson. Fektessük a zöldségszeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük-szárítsuk 15 percig, majd fordítsuk meg őket egyenként, és folytassuk a sütést még 10 percig. Egy tábla kiszedve sózzuk vagy akár kakukkfűvel is megszórhatjuk. Jó nassolást;)

Egészség sorok:

Édesburgonya: antioxidáns, energiaforrás, jó az immun- és idegrendszerre, bőrre
Burgonya: antioxidáns, energiadús, jó hatással van az idegrendszerre és a gyomorpanaszokra
Cékla: antioxidáns, méregtelenítő, elősegíti a sejtek oxigénellátását
Répa: öregedésgátló antioxidáns, jó a bőrre, a szemre, az idegrendszerre 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire