3 avril 2014

CannElles glüténmentes tortája


  


20 dkg mandulaliszt
6 tojás
8 dkg kókuszvirág cukor
1 kkanál fahéj
3 csepp keserűmandula kivonat
1 csipetnyi só

A díszítéshez:

2dl tejszín
1 tasak tejszínhab keményítő (bio)
1 evőkanál agávé cukor
1 cukrász tölcsér vagy vastagabb műanyag zacskó

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Válasszuk szét a tojássárgáját a fehérjétől. Verjük fel a tojásfehérjét kemény habbá egy csipetnyi sóval. Kevertessük ki a tojássárgáját a cukorral, adjuk hozzá a fahéjat , a mandula kivonatot. Kicsinyenként adagoljuk hozzá felváltva a tojásfehérjét és a mandulalisztet. Amint simára kevertük öntsük bele a már kikent vagy sütőpapírral kibélelt formánkba. Süssük 10 percig 
180°C-on majd folytassuk további 20-25 percen keresztül 165°C-on. Tegyünk szúrópróbát, átsült-e. 
Hagyjuk kihűlni, mielőtt kivennénk a sütőformából. Akár 4 napig is eltartható, nem szárad meg! 
A díszítéshez kivételesen tejszínt használtunk, 2 percen keresztül kevertettük, majd hozzáadtuk a keményítőt és a cukrot, s folytattuk, míg kemény habot nem kaptunk! Díszíthetjük kedvünk szerint!


Egészség sorok:

Mandula: energiadús, jó az immun- és idegrendszerre, gazdag B és E vitaminban, jó a bőrre
Kókuszvirág cukor: alacsony kalória tartalmú, alacsony glikémiás indexű természetes édesítőszer, gazdag rostokban, magnéziumban, foszforban, káliumban
Fahéj: segít a toxinok kiválasztásában, fertőzés megelőző, jó az emésztésre 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire