31 mai 2014

Fahéjas-mogyorós torta


6 tojás                                                             GLUTÉN- és LAKTÓZMENTES 
6 evőkanál mogyoró liszt  
4 evőkanál kókuszvirág cukor 
3 evőkanál mogyoró olaj 
2 evőkanál fahéj 
1 teáskanál vaníliapor 
1 evőkanál narancs virág víz/aromából csak pár csepp
1 tasak sütőpor 
1 csipetnyi só
1 marék egész mogyoró 

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Válasszuk szét a tojássárgáját a fehérjétől, s az utóbbit verjük fel egy csipetnyi sóval kemény habbá. A sárgáját kevertessük ki a cukorral, majd adjuk hozzá az olajat, a narancs virág vizet, a vaníliát, a fahéjat és kicsinyenként a sütőporral vegyített mogyoró lisztet. 
Amint sima tésztát kapunk, óvatosan forgassuk bele a tojásfehérjét. Vegyítsük össze alaposan, majd öntsük a tésztát egy előre kikent tortaformába ( kb 23-25 cm átmérőjű ). A tetejét szórjuk meg a pirított egész mogyoróval, és süssük 45 percen keresztül. Tökéletes reggelihez, vagy uzsonnára. 


Egészség sorok:

Mogyoró: gazdag rostokban, energiadús
Kókuszvirág cukor: alacsony glikémiás indexű természetes édesítőszer
Vanília: emésztés segítő, élénkítő
Fahéj: segít a toxinoktól megszabadulni, gyulladáscsökkentő, jó az emésztésre 

1 commentaire:

  1. Good evening, a quick note to let you know that I love your blog, so I'm not depriving myself! Thank you for all the work it represents and for all the pleasure I find in it.


    voyance gratuite par mail

    RépondreSupprimer