17 mai 2014

Vérnarancsos-répás muffin




1 vérnarancs                                                                    Glutén és laktózmentes
10 dkg répa 
10 dkg darált dió 
10 dkg gesztenyeliszt 
1/2 dl dióolaj 
4 tojás 
3 evőkanál agávé cukor
1 evőkanál barna rum
1 kiskanál vaníliapor 
1 csipetnyi őrölt kardamon
1 tasak sütőpor 

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Reszeljük le a répát és a narancs héját. Kevertessük ki a tojásokat a cukorral, adjuk hozzá a narancs levét, az olajat, a vaníliát, a kardamont és a rumot. Vegyítsük össze a lisztet az őrölt dióval és a sütőporral, s kicsinyenként keverjük bele a tésztánkba. Egy fakanállal dolgozzuk bele a reszelt répát és a narancshéjat. Töltsük meg a muffinformáinkat 3/4-ig, a tetejére tehetünk egy darab diót, és süssük kb 25 percen keresztül. 

Egészség sorok:

Gesztenyeliszt: gluténmentes, rostokban gazdag, jó az emésztésre
Narancs: élénkítő, emésztés elősegítő
Répa: jó a koleszterinre, felfújódásra, a bőrre, antioxidáns
Dió: jó omega 3-6 forrás, jó az immunrendszerre, az energiára, stresszre
Agávé cukor: alacsony glikémiás indexű édesítőszer, kevesebb kell belőle
Vanília: jó hatással van az 
emésztésre
Kardamon: étvágygerjesztő 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire