21 mai 2014

Sonkás-spárgás cake



4 tojás                                                                          GLUTÉN- és LAKTÓZMENTES      
12 dkg tápióka liszt
1 tasak sütőpor
3 evőkanál olívaolaj
1/2 pohár víz
1db 300grammos sonka 
1 köteg zöld spárga 
Fűszersó 

Bors 

Mossuk és tisztítsuk meg a spárgakat, majd 10 perc alatt pároljuk őket gőz fölött .
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Keverjük össze a lisztet a sütőporral. Egy tálban keverjük ki a tojásokat a kicsinyenként hozzáadott liszttel, az olajjal, a vízzel és a kockákra vágott sonkával. A spárgák szárát is daraboljuk, adjuk hozzá, a fejüket pedig tartsuk meg díszítésnek a cake tetejére. Sózzuk, borsozzuk, alaposan keverjük át, majd öntsük egy olívaolajjal kikent cake sütőtálba (hosszúkás és mély). Díszítsük a spárgafejekkel, és süssük kb 50 percen keresztül! Irány a piknik!!!

Egészség sorok:

Tápióka liszt: gluténmentes, könnyen emészthető, jó a felfújódásra elkerülésére, emésztési zavarokra
Sonka: jó proteinforrás 
Spárga: vízhajtó, hashajtó, gazdag rostokban, antibakteriális 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire