7 mai 2014

Protein bomba cake


4 tojás                                                                                        GLÜTÉN és LAKTÓZMENTES
4 evőkanál teljes kiőrlésű rizsliszt 
2 evőkanál olívaolaj 
2 doboz szardínia 
20dkg kis méretű gomba
1 teáskanál fűszersó 
1 teáskanál Provence-i fűszerkeverék 
Őrölt bors

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Tisztítsuk meg a gombákat, vágjuk le a szárak kemény részét, vágjuk őket ketté, majd helyezzük a cake sütőtálunk aljába. 
 Verjük fel a tojásokat, majd kicsinyenként adagoljuk hozzá a lisztet, a fűszereket, az olívaolajat. Öntsük a felét a gombákra, a maradékot keverjük el alaposan a szardíniával, majd töltsük meg vele teljesen a tálat. Süssük kb 40-45 percen keresztül. Hagyjuk kihűlni, majd vegyük ki a sütőformából, s már szeletelhetjük is!

Egészség sorok: 

Rizsliszt: 100%-ban glüténmentes, jó az idegrendszerre, magas vérnyomásra 
Szardínia: jó proteinforrás + omega 3 zsírsav
Gomba: növényi proteinforrás, gazdag B vitaminban, jó az immunrendszerre

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire