7 septembre 2013

Őszibarack jégkrém karamelizált diódarabokkal

                         

3 tojás
200 ml tejszín
3 evőkanál agávé cukor 
2 marék dió 
2 teáskanál barnacukor 
Narancs virág aroma: kihagyható

Verjük fel a tojásfehérjéket kemény habbá, majd folyamatos kevergetés mellett adjunk hozzá egy kanál agávé cukrot. Verjük fel a tejszínt is kemény habbá egy kanál cukorral, majd keverjük ki a maradék cukorral a tojássárgájàt is. Óvatosan forgassuk bele a tojásfehérje habot a sárgájába, majd jöhet a tejszínhab. Szeleteljük fel a diót apró darabokra, és pirítsuk-karamelizáljuk a barnacukron.  
Szedjük le a barackok héját (tipp: merítsük őket forróvízbe, majd jeghidegbe), vágjuk fel apró darabokra, és mixeljük át naggyából. Keverjük össze a gyümölcspépünket és a diót a tojásos-tejszínes alapkrémünkkel, majd öntsük egy szilikonformába. Tegyük min. 4 órára a mélyhűtőbe. Bűntelen ínyenckedést;)

Egészség sorok:

Őszibarack; fontos vitaminforrás, jó a szív- és érrendszerre, az immunredszerre, emésztésre, 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire