11 septembre 2013

Pancettába zárt menyhal tallérok


8 menyhal filé/tallér
1/2 citrom leve
8 szép zsályalevél
8 vékony szelet pancetta
Olívaolaj
Só, őrölt bors

Főző spárga

Tisztítsuk meg a menyhal filéket, locsoljuk meg a citromlével, sózzuk, borsozzuk. Minden egyes hal tallérra tegyünk egy zsályalevelet, majd borítsuk be 
a pancetta szelettel. Óvatosan kötözzük meg, hogy a hozzávalók egyben maradjanak. Egy nagyobb serpenyőben pirítsuk aranybarnára egy kis hidegen sajtolt olívaolajon 2-3 percen keresztül a mennyei ízekbe zárt menyhal tallér mindkét oldalát. Tagliatelles tésztával melegen ajánljuk!


Egészség sorok:
Zsálya: antibakteriális, gyulladáscsökkentő, antioxidáns, vízhajtó, serkentő

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire