24 septembre 2013

Őszi harapnivaló


Hozzávalók:

3 szelet fekete kenyér
125gr friss kecske sajt
1 marék dió
4 friss füge
1 marék rukkola
Néhány szelet füstölt kacsamell
Extraszűz olívaolaj
Fűszersó
1 teáskanál rózsa bors

Mixeljük a kecskesajtot 2 egész fügével, egy kis olívaolajjal, a marék dióval és a rózsaborssal, amíg krémes állagot nem kapunk. Az első szeletre kenjünk rá a krémsajtunkat, tegyünk rá pár levél előre megmosott és leitatott rukkolát. Vágjuk fel a maradék fügét vékony szeletekre, majd felváltva a kacsamellel helyezzük a kenyerünkre. Jöhet a következő szelet kenyér, majd ugyanebben a sorrendben rakjuk meg a második szintet is. Fedjük a harmadik szelet kenyérrel. Díszítsük ízlésünk szerint. 


Egészség sorok:

Fekete kenyér: gazdag rostokban, jó az emésztésre, glikémia indexe alacsony
Füge: jó emésztéselősegítő
Rukkola: vitamindús és ásványi anyagokban gazdag, csökkenti a kiválasztott gyomorsavat.
Dió: felveszi a harcot a bélbaktériumokkal szemben, kiváló bőrnyugtató és vérzéscsillapító hatása van
Rózsabors: gyulladáscsökkentő,enyhén hashajtó, fertőtlenítő hatású.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire