1 novembre 2013

Almás-fahéjas-diós kuglóf

                      


 6-8 személyre                                                                       0% GLUTEN 0% LACTOSE


75 g kölesliszt
75 g kinoa liszt (vagy rizs liszt)
50 g zabpehely
50 g tört dióbél
150 g alma, kb 2 db
4 tojás
4 evőkanál agávé cukor
1 evőkanál fahéj 
1 teáskanál vanília por 
1 dl szőlőmagolaj 
1,5 dl víz (kb)
1 tasak sütőpor 
1 csipetnyi só

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Mossuk, és hámozzuk meg az almákat. Válasszuk szét a tojásfehérjét a sárgájától. Keverjük ki habosra a sárgáját az agávé cukorral, adjuk hozzá kicsinyenként a sütőporral elkevert liszteket, a zabpelyhet és a tört diót. Ezek után jöhet bele a fahéj, a vanília, a szőlőmagolaj és kb 1- 1,5dl víz, hogy sima tésztát kapjunk. Verjük fel a tojásfehérjét kemény habbá egy csipetnyi sóval, majd óvatosan forgassuk bele a keverékünkbe. Olajazzuk, és lisztezzük ki a formánkat, majd öntsük bele a tésztánk 2/3-át. Keverjük bele a maradékba a reszelt és lecsepegtetett almát, és mehet ez is a kuglóf formába. 
Süssük 45 percen keresztül 200°C-on, majd a hőmérsékletet 180°C-ra csökkentve hagyjuk még 15 percig a sütőben. Ellenőrizzük hurkapálcika segítségével, hogy átsült-e rendesen. Hagyjuk kihűlni, majd vegyük ki a formánkból. Tökéletesen megfelel reggelinek vagy uzsonnának is! 

Egészség sorok:

Alma: enyhén hashajtó, jó a koleszterinre, gazdag flavonoidokban (antioxidáns hatású növényi anyagokban)
Zabpehely: jó az immunredszerre és a koleszterinre
Kinoa: tápláló, hatékony csodaszer a cukorbetegség és vérszegénység ellen
Dió: antioxidáns, jó a koleszterinre, az idegrendszerre, energiánk, erőnk visszanyerésére, stressz ellen

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire