13 novembre 2013

Sajtos csicsóka főzelék

                        

Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg csicsóka
2 burgonya
2 petrezselyem
1 póréhagyma
10 dkg beaufort sajt
Víz
Szőlőmagolaj 
1 csipetnyi őrölt szerecsendió
Fűszersó
Őrölt bors

Hámozzuk meg a csicsókát, a burgonyát és a petrezselymet. Mossuk meg őket, és kockázzuk fel. Vágjuk le a póréhagyma végét, és karikázzuk fel. Egy edényben egy kis szőlőmagolajon dinszteljük a hagymát a csicsókával kb 10 percen keresztül. Adjuk hozzá a többi zöldséget, és öntsük fel vízzel úgy, hogy jól elfedje a hozzávalókat. Sózzuk, s lassú tűzön főzzük kb fél órán keresztül. Mixeljük össze, borsozzuk, majd adjuk hozzá az őrölt szerecsendiót és az apró kockákra vágott sajtot. Keverjük, amíg a sajt el nem olvad teljesen. Melegen tálaljuk egy szelet diós kenyérrel.
Lásd: http://cannelleskitchen.blogspot.fr/2013/07/dios-kenyer.html

Egészség sorok:

Csicsóka: tápláló, cukorbetegek is fogyaszthatják
Burgonya: jó az energiára, az immun- és idegrendszerre
Petrezselyem: egy családba tartozik a répával, jó a glikémiás indexe, jó az immunrendszerre, a vérkeringésre, a bőrre
Póréhagyma: emésztés elősegítő, hashajtó, gyulladáscsökkentő
Szerecsendió: gyulladáscsökkentő, jó az idegrendszerre, a kellemetlen szájszag ellen, emésztési problémák esetén 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire