15 novembre 2013

Tejberizs rizstejből


Hozzávalók 4 személyre:                                                              0% GLUTEN 0% LACTOSE

1 vanília rúd
2 csésze kb 200gr gömbölyű fehér rizs
6 csésze rizstej
2 marék mazsola
1 citrom (bio) reszelt héja
1 rúd fahéj
1 kiskanál őrölt kardamon


Kaparjuk ki kés segítségével a vaníliarúd közepét, és tegyük egy meleg edénybe. Adjuk hozzá a rizstejet, a fahéjat, a rizst és a mazsolát, és hagyjuk főni 5 percen keresztül. Jöhet hozzá a kardamon, a citrom héja, só, és lassú tűzön főzzük további 15 percen keresztül gyakorta kevergetve. Vegyük le a tűzről, majd hagyjuk duzzadni még 5 percen keresztül, ha szükséges, adjunk hozzá még egy kis rizstejet. Fogyasztható melegen vagy hidegen is egy kis juharsziruppal ízesítve. Jó étvágyat!


Egészség sorok:

Rizs: glüténmentes, jó a magas vérnyomásra, az idegrendszerre, fáradtság ellen
Vanília: könnyíti az emésztést, hatékony depressziós tünetek kezelésére, stresszoldó, jó fáradtság és alvászavarok ellen
Mazsola: vízhajtó, méregtelenítő, hashajtó, jó az izomfáradtságra
Citrom: jó az immunrendszerre, ízületi gyulladásokra, reumára
Fahéj: jó az immunrendszerre, baktériumölő, görcsoldó, emésztés elősegítő
Kardamon: étvágygerjesztő, emésztés elősegítő, esszenciális olajat tartalmaz, ami frissíti a lehelletet  

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire