30 novembre 2013

Mazsolás-mogyorós muffin

                 


Hozzávalók 6 muffinhoz:                                                                  0% GLÜTÉN 0% LAKTÓZ

125 gr kölesliszt
50 gr mandulaliszt
1 tasak sütőpor
50 gr barna cukor
2 tojás
70 gr mazsola
50 gr mogyoró
2 kiskanál vaníliapor
1 kiskanál őrölt fahéj


Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra.

Egy tálban keverjük össze a liszteket a sütőporral, a vaníliával és a fahéjjal. 
Egy másik tálban keverjük ki a tojásokat a cukorral, majd adjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz. Ezek után jöhet bele a nagyobb darabokra tört mogyoró és a mazsola. Keverjük össze alaposan az összes hozzávalót, majd töltsük meg 3/4-ig a muffinformánkat. Süssük 20-25 percen keresztül. Ideális reggelinek, uzsonnának, vagy akár tea mellé.

Egészség sorok:

Kölesliszt: glüténmentes, jó a magas vérnyomásra, az idegrendszerre, fáradtságra
Mandula: gazdag rostokban, jó az ideg- és emésztőrendszerre, szív erősítő, jó az glikémiás indexe
Mogyoró: gazdag rostokban, energiadús, sejtregeneráló hatású, véd a szabadgyök képződés ellenMazsola: emésztés elősegítő, méregtelenítő, hashajtó , jó a szív- és érrendszerre, izomfáradtságra
Vanília: jó az emésztésre, depresszió ellen, hatásos a fáradtságra és az álmatlanságra.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire