20 novembre 2013

Puliszka mángolddal és szardellakrémmel

      


150gr polenta (kukoricaliszt)
7,5dl víz 
1 diónyi sós vaj
1 csipetnyi só
2 evőkanál ricotta
8 sós szardellafilé 
4 levél mángold (lehet 2 marék spenót is)
1 evőkanál szőlőmagolaj 
Őrölt bors


Forraljuk fel az enyhén sós vizet, és sugárban öntsük bele a polentát. Lassan főzzük állandó kevergetés mellett, amíg magába nem szívja az összes nedvességet (lehet 10 de akár 40 perc is a kukoricalisztünk milyenségétől függően). Adjuk hozzá a diónyi vajat, s keverjük el alaposan. Öntsük ki a puliszkát egy négyszögletes tálcára vagy tepsibe, s hagyjuk kihűlni.  
Mossuk meg a mángold leveleket, vágjuk le a végüket, s szeleteljük fel vékonyan. Dinszteljük meg egy kis szőlőmagolajon, borsozzuk. 
A ricottát tegyük mixerbe, adjuk hozzá a szardellafiléket, s kevertessük simára.
Vágjuk fel a kihűlt puliszkát kockákra (kb 5-6 cm), tegyünk rá egy kanál dinsztelt mángoldot, koronázzuk meg a szardellakrémmel ( zacskóba töltve egyszerűen és gusztusosan megoldható) s egy kis borssal. Hidegen tálaljuk.


Egészség sorok: 

Kukoricaliszt: glüténmentes, jó hatással van a koleszterinre, az immunrendszerre, a bőrre
Szardellafilé: gazdag proteinben és omega 3 zsírsavban, jó a szív-, ér- és idegrendszerre
Mángold: víz és hashajtó, jó hatással van a kiválasztórendszerre

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire