27 novembre 2013

Édeskömény-grapefruit saláta


Hozzávalók 4 személyre:

2 édeskömény
1 szép vörös grapefruit
1 citrom leve
1 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál olívaolaj
Fűszersó

Tisztítsuk meg alaposan az édesköményeket, vágjuk le a végüket, és kockázzuk fel. Egy salátástálba teve sózzuk, és öntsük rá a citromlevet. A grapefruit héját távolítsuk el, és daraboljuk fel egy tányéron, hogy felfogjuk a levét, majd öntsük mindet az édesköményünkhoz. Locsoljuk meg a balzsamecettel és az olivaolajjal. Óvatosan keverjük össze, és hidegen fogyasszuk.



Egészség sorok:

Édeskömény: jó az emésztésre, epekövek ellen, fejfájásra és erős menstruációs fájdalmakra
Grapefruit: antiallergén, rákellenes, antibakteriális, antioxidáns, tisztító hatású, jól az emésztésre, immunserkentő, mérsékli a vérnyomást és a koleszterint
Citrom: jó az immunrendszerre, a bőrre, a vérkeringésre, ízületi gyulladásra-reumára

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire