7 novembre 2013

Roquefortos endíva saláta dióval



Hozzávalók 4 személyre:

3 endíva
1 szelet roquefort sajt (10 dkg)
50 g dió egészben
1 piros alma
1/2 csokor petrezselyem zöldje
1 citrom
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál balzsamecet
Fűszersó

Mossuk meg alaposan az endívákat, szedjük le a külső héjukat, ha nem lennének túl szépek, majd ittasuk le róluk a nedvességet. Vágjuk fel vékony karikákra, tegyük egy salátástálba, majd adjuk hozzá az kockákra vágott almát. Locsoljuk meg a citrom levével. Szeleteljük fel apró darabokra a roquefortot, mossuk meg a petrezselyemzöldjét, s finomra vágva adjuk hozzá mindkettőt a salátánkhoz. Keverjük át óvatosan. Végül ízesítsük, öntsük rá az olívaolajat és a balzsamecetet. Keverjük át még egyszer, majd tálaláskor szórjuk meg pár szem dióval. Ínycsiklandó összhatást kelt, jó kóstolást kívánunk!!!

Egészség sorok:

Endíva: antiallergén, rákellenes, antioxidáns, stressz ellen hatékony, jó az emésztésre, serkenti a máj és az emésztőrendszer működését, energiadús, jó hatással bír az egészségre 
Citrom: jó az immunredszerre, reumára
Dió: antioxidáns, jó a koleszterinre, az idegrendszerre, energiára, erő kifejtésre, stressz ellen
Petrezselyemzöldje: hashajtó, tisztító hatású, fertőtlenítő hatású 
Alma: enyhén hashajtó, nyugtató hatású 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire