24 janvier 2014

Glüténmentes gofri


Hozzávalók 6 gofrihoz                                                               0% GLUTÉN 0% LAKTÓZ           

2 tojás 
2 evőkanál barnacukor
1 tasak sütőpor 
15 dkg rizsliszt
5 dkg kölesliszt
1 evőkanál gesztenyeliszt 
1 evőkanál Maizena 
7 dkg vaj vagy növényi alapú margarin
250 ml rizstej
1 k kanál vaníliapor 
1 csipetnyi só
Agávé cukor

Egy tálba üssük le a tojásokat, adjuk hozzá a cukrot. Kevertessük ki egy robotgép segítségével, majd kicsinyenként adjuk hozzá a Maizenával, sütőporral elkevert liszteket. Jöhet belé az olvasztott vaj, a rizstej, a só és a vanília. Tegyük fél órára a hűtőbe, mielőtt nekiállnánk a sütésnek. Melegítsük elő a gofrisütőt, majd tegyünk két evőkanállal a tésztából mindkét oldalára. Összecsukva süssük kb 5 percen keresztül. Langyosan tálaljuk egy kis agávé cukorral meghintve vagy a nyári barackszezonban eltett lekvárral.
http://cannelleskitchen.blogspot.fr/2013/07/baracklekvar.html

Egészség sorok: 

Rizsliszt/kölesliszt: glüténmentes, jó a magas vérnyomásra, az idegrendszerre, fáradtság ellen 
Gesztenyeliszt: glüténmentes, jó a vérszegénységre
Vanília: emészté
s elősegítő, serkentő

Agávé cukor: 100 % természetes édesítőszer

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire