18 janvier 2014

Sütőtök krémleves




4/6 személyre:

1 sütőtök
3 szál zeller
1 póréhagyma
Víz
Fűszersó

Fontos a zöldségek minősége! Válasszunk frisset, házilag termesztettet vagy biot!

Alaposan tisztítsuk meg a sütőtököt (mivel rajta hagyjuk a héját), a zellerzöldjét és a póréhagymát, s szeleteljük fel. Tegyük őket egy edénybe, engedjünk rá annyi vizet, hogy ellepje a zöldségeinket s közepes tűzön főzzük fedő alatt 20 percen keresztül. Sózzuk.
Amint megfőtt, vegyünk ki a léből egy-két merőkanállal, a tegyük félre. Mixeljük össze a hozzávalókat, adjunk hozzá annyi levet, amennyit felvesz. Melegen találjuk, csurgassunk meg egy kis tökmagolajjal! Igazi ízharmónia!!!


Egészség sorok:

Sütőtök: antioxidáns, rákellenes, emésztés elősegítő, jó a bőrre, az izmokra, az idegekre, a vérsejtekre 
Zellerzöldje: emésztés elősegítő, jó a fogyni vágyóknak is, tisztító, élénkíti a bőrt 
Póréhagyma: emésztés elősegítő, hashajtó, gyulladáscsökkentő, 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire