13 mai 2013

Csokis-mogyis kenő

100gr fekete csoki
2 marék mogyoró
500ml szójatej
5 ev kanál dióolaj
125gr darált mogyoró
5 ev kanál agavé szirup
1 t kanál vaníliapor
1 csipetnyi tengeri só

Vágjuk apró darabokra a mogyorókat, majd pirítsuk meg őket egy serpenyőben. Tegyük fel melegedni a szójatejet, tördeljük bele a csokoládét. Amint elolvadt, jöhet bele az olaj, a szirup, a vanília és a csipetnyi só. Keverjük össze alaposan, majd kanalanként jöhet bele az őrölt mogyoró, s végül a pirított darabok. Főzzük, míg teljesen egyneművé nem válik, majd egy befőttes üvegbe téve hagyjuk kihűlni. Hűtőben tároljuk. Ideális palacsintához, kalácsokhoz, pirítóshoz.


Egészség sorok:
Mogyoró: előnyös hatással van a koleszterinszintre, jó a bőrre, hajra és a körmökre
 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire