30 mai 2013

Cukkini variációk

250gr sárga cukkini
250gr mini cukkini
1 tojás
1 dl tejszín
2 ev kanál Maizena
150gr őrölt dió
Tengeri só
Őrölt bors
Provence-i fűszerkeverék
1,5 dl szőlőmag olaj

Az öntethez:
1 juhtejből készült joghurt 
3 pici savanyú uborka
1 teáskanál mustár
1 teáskanál balzsamecet
1 teáskanál agávé szirup
Tengeri só
Őrölt bors

Készítsük el az öntetünket: egy vágómixerben kevertessük össze az összes hozzávalót, tálalásig tartsuk hidegen.
Mossuk meg a cukkiniket, majd a miniket vágjuk hosszában ketté, a sárgákat pedig kb 5mm-es darabokra. Csepegtessük, majd tegyük őket félre.

Készítsük el a bundát: keverjük össze az őrölt diót a Maizenával, a tojással, a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, Provence-i fűszerkeverékkel ízesítsük.
Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, majd a süssük benne aranybarnára a bundában megforgatott cukkiniket. Rögtön tálaljuk az öntetünk kíséretében.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire