2 mai 2013

Mángold cake

Hozzávalók 6 személyre

1 csokor mángold
1 fej hagyma
1 db édeskömény
125gr szalonna
3 tojás
4 ev. kanál Maïzena
1 tasak sütőpor
10 cl olívaolaj
12,5 cl tej
100gr parmezán
Tengeri só
Bors

Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra.
Tisztítsuk meg a mángoldleveleket, majd olló segítségével vágjuk fel 1cm-es szeletekre. 10 percen keresztül puhítsuk enyhén sós forrásban levő vízben. Ezek után tegyük hidegvíz alá, hogy megtartsa szép színét. Alaposan csöpögtessük le.
Dinszteljük meg a hagymánkat a szalonnával és az apró kockákra vágott édesköménnyel.
A tésztához keverjük össze a a maïzenát a sütőporral, adjuk hozzá a tojásokat és az olajat, majd keverjük össze alaposan. Kicsinyenként jöhet hozzá a langyos tej.
Végül keverjük bele a szalonnás egyvelegünket és a mángoldleveleket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Öntsük bele az egészet egy tortaformába (őzgerinc is teljesen megfelel), majd szórjunk rá reszelt parmezánt. Süssük 45 percen keresztül.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire