6 mai 2013

Kelet idéző saláta


Hozzávalók 4 személyre:

250gr koralpiros lencse
2 ev. kanál ecetes lében eltett gyömbér
1,5 ev. kanál fekete szezámmag
1,5 algalevél
Tengeri só, bors
Rizsecet
Szezámolaj

Főzzük a lencsét kb 10 percen keresztül enyhén sós vízben, majd hideg víz alatt hűtsük ki, aminek köszönhetően megtartja különleges színét.
Vágjuk a gyömbért apró szeletekre, majd tegyük a lecsöpögtett lencsékkel egy salátástálba. Adjuk hozzá a fekete szezámmagot, majd olló segítségével vágjuk fel az algahálót apró darabokra. Rizsecettel, szezámolajjal, borssal ízesítsük, ha kell, sózzuk. Hidegen tálaljuk. Jó étvágyat!

Egészség sorok:
Gyömbér: frissítő hatású, gyulladáscsökkentő
Lencse: gazdag proteinben, jó hatással van a koleszterinszintre

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire