16 mai 2013

Kecskesajt szárított gyümölcsökkel



250gr friss kecskesajt
1 marék pekándió
1 marék mandula
1 marék pisztácia
1 teáskanál fenyőmag
1 marék goji vagy mazsola
6db aszalt barack
1 teáskanál Provence-i fűszerkeverék
1 csipetnyi csípős paprika
Őrölt bors

Pirítsuk meg a pekándiót, a mandulát és a fenyőmagot szárazon egy serpenyőben. Késsel vágjuk fel apró darabokra a pisztáciát, a pekándiót, a fenyőmagot, a mandulát és a barackot, majd felezzük el a gojikat és/vagy a mazsolát.
Egy villa segítségével törjük össze a sajtot, majd adjunk hozzá pár kanál szárított gyümölcsöt. Ízesítsük a fűszerekkel, borsozzuk.
Formáljunk 20 kisebb golyót a sajtunkból, majd óvatosan forgassuk meg őket a maradék szárított gyümölcs keverékben. Tálalásig hűtőben tároljuk, ízletes tapasnak.


Egészség sorok:

Kecskesajt: könnyebben emészthető, mint a tehéntejből készült sajtok
Pekándió, mandula, pisztácia, fenyőmag: jó hatással bír a koleszterinszintre, a bőrre, a hajra, a körmökre, a vérkeringésre, a májra, a stressz kezelésére, energia dús magvak
Goji: jó az immunrendszerre, és a koleszterinszintre
Csípős paprika: afrodiziákum






Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire