23 mai 2013

Spárga hab mézeskalács darabokkal


A habhoz:

1 köteg fehér spárga
2 dl tejszín
1 csipetnyi tengeri só

A mézeskalácshoz (6 személyre)                                                                      0% GLUTEN

150gr méz
150gr agávé szirup
150gr kukoricaliszt
100gr Maïzena
1 tasak sütőpor
1 csipetnyi vaníliapor
1 kkanál zöld ánizs
1 kkanál őrölt szerecsendió
1 kkanál fahéj
1 kkanál gyömbér
1 kkanál 4fűszerkeverék
2 tojás
1dl tej
1 csipetnyi tengeri só


Tisztítsuk meg a spárgákat, szabadítsuk meg őket a fás részektől, majd pároljuk 25 percen keresztül. Hagyjuk kihűlni. Egy mixer segítségével verjük kemény habbá a tejszínt egy csipetnyi sóval. Mixeljük össze alaposan a spárgákat, majd óvatosan vegyítsük össze a tejszínhabbal, amíg masszánk teljesen egyneművé nem válik. Hűtőben tároljuk.

Előmelegítjük a sütőt 160°C-ra.
Melegítsük fel a mézet a sziruppal, majd öntsük forrón a lisztre, adjuk hozzá a sütőporral vegyített maizenát, a fűszereket és a sót.
Keverjük össze alaposan a hozzávalókat egy fakanál segítségével, egyenként adjuk hozzá a tojásokat és a langyos tejet. Amint egynemű tésztát kapunk, tölthetjük a szilikonformánkba. 

Süssük kb 1 órán keresztül.

Egészség sorok:

Spárga: vízhajtó, antibakteriális tulajdonsággal bír
Zöld ánizs: emésztés elősegítő, jó az idegrendszerre
Szerecsendió: gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, emésztés elősegítő
Fahéj: emésztés elősegítő, serkentő, hatásos a bélparaziták ellen
Gyömbér: gyulladáscsökkentő, frissítő

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire