7 mai 2013

Panna cotta fahéjas keksszel


Hozzávalók 6 pohárhoz (vagy 6 muffin formához)

60 cl tejszín
3 ev kanál agavé szirup
1 rúd vanília
2 g d'agar-agar bio zselatinpótló algapor

Keverjük simára az agar-agart 2 ev kanál hideg tejszínnel. Adjuk hozzá a maradék tejszínt, a szirupot és a vaníliát, forraljuk fel, majd hagyjuk 2 percen keresztül állandó kevergetés mellett bugyogni. Vegyük ki a vaníliarudat, és öntsük a krémünket a poharakba. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük a hűtőben 2 órára. Hidegen, fahéjas keksz (lásd: Tiramisu fahéjas keksszel) darabokkal megszórva tálaljuk.

Egészség sorok:
Vanília: jó az emésztésre, serkentő hatású
Agavé szirup: 100%-ban természetes édesítőszer, alacsony glikémiás index
Agar-agar: alacsony kalóriatartalmú (3 cal/g), gazdag ásványi anyagokban(Ca), antibakteriális tulajdonsággal rendelkezik, a leghatásosabb természetes kocsonyásító anyag

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire