16 mai 2013

Sült burgonya pirított fokhagymás mártással




1kg miniburgonya
2 ev kanál szőlőmagolaj
2 csipetnyi tengeri só
őrölt pirospaprika (lehet csípőssel keverni)
Bors

A mártáshoz:
2 fej fokhagyma
1 ev kanál olívaolaj
5 ev kanál natúr joghurt (juhtejből)
1 ev kanál mustár (tormás)
1 ev kanál sűrű balzsamecet
1 csipetnyi paprika a díszítéshez
Tengeri só
Bors

Előmelegítjük a sütőt 200*C-ra. Helyezzük a fokhagymagerezedeket héjastul egy sütőtálra, majd süssük kb 25 percig. Amint langyosra hűltek, szedjük le a héjukat, majd egy tálba téve villa segítségével pépesítsük. Adjuk hozzá a joghurtot, a mustárt, az ecetet, az olajat, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd alaposan keverjük össze. Fóliával letakarva tálalásig tartsuk a hűtőben.

Alaposan mossuk meg a miniburgonyákat, majd héjastul vágjuk őket félbe.Egy nagyobb salátástálba téve keverjük össze a szőlőmagolajjal, ízlés szerint sózzuk, paprikázzuk. Tegyük a gerezdeket a héjukkal lefele egy tepsire, kb 1óra alatt (200*C) süssük őket ropogósra. Rögtön tálaljuk a pirított fokhagymás mártás kíséretében.

Burgonya: jó hatással van a szív- és érrendszerre, antioxidáns, hatékony a magas vérnyomás ellen
Fokhagyma: méregtelenítő antioxidáns
Csípős paprika: jó az emésztő- és az érrendszerre, reuma kezelésére, serkentő hatású

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire