7 mai 2013

Gaspacho ahogy mi csináljuk

Hozzávalók 6 személyre:

600gr paradicsom

1 kis uborka
1/2 piros paprika
2 szár édeskömény
2 gerezd fokhagyma
1 fej fehér hagyma
7 szál bazsalikom
4 ev. kanál olívaolaj
2 ev. kanál balzsamecet
Fűszersó (bioüzletekben kapható)
Őrölt bors
Őrölt erős paprika

Szabadítsuk meg az uborkát és a paradicsomokat a héjuktól, vágjuk ki a magvas részüket. Tegyünk félre az uborkából egy negyed részt apró kockákra szeletelve a díszítéshez.

Daraboljuk fel a másik részét is, majd negyedeljük a paradicsomokat. Vágjuk ki a paprika torzsáját, kockázzuk fel.
Mixeljük össze a hagymát, a fokhagymát az olívaolajj, sóval, borssal majd adjuk hozzá a bazsalikom leveleket, a fél paprikát, a paradicsomot és a balzsamecetet.
Újból mixeljük át az egészet, hogy maradjanak benne apró darabok. Salátástálba téve tálalásig tartsuk a hűtőben.
Szervírozzuk poharakba téve, megszórva az uborkakockákkal és az erőspaprikávak. Az egészet koronázzuk meg egy vékony szeletre vágott édeskömény szárral díszítve

Egészség sorok:

Paradicsom: antioxidáns, gyulladáscsökkentő hatással van a bélrendszerre, elősegíti a sebek gyógyulását, jó a bőrre
Uborka: emésztés elősegítő, gyulladás csökkentő hatású, jó hatással van a bélrendszerre
Erős és pirospaprika: jó az emésztési és reumás panaszok ellen
Édeskömény: jó az emésztésre, tisztító hatással bír
Hagyma: jó az immun- és emésztőrendszerre, előnyös hatással van a koleszterinszintre
Fokhagyma: méregtelenítő antioxidáns, fontos daganatmegelőző tulajdonsággal rendelkezik
Ecet: fertőtlenítő, bőrtápláló hatású
Bazsalikom: könnyen emészthető
Fűszersó: ideális különféle ételekhez, egyedülálló ízhatással bír, ízvesztés nélkül segíti elő a mérsékelt sófogyasztást






Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire