18 mai 2013

Müzlis-gyümölcsös muffin



10 muffinhoz                                                                                                 0% GLUTEN

50gr mogyoróliszt
50gr mandulaliszt
50gr kölesliszt
150gr amarántés (disznóparajos)-gyümölcsös müzli
100gr szárított gyümölcs keverék
1/2 tasak sütőpor
2 tojás
5 ev. kanál agávé szirup
5 ev. kanál juharszirup
1 nagy alma
2 k. kanál fahéj
2 k. kanál vanília

Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra.

Egy salátástálban keverjük össze a lisztet és a sütőport, adjuk hozzá a mogyoró- és mandulalisztet, a müzlit és a szárított gyümölcsöket. Keverjük bele a két tojást, a kockákra vágott almát, a szirupokat, a fahéjat, a vaníliát. Amint homogén tésztát kapunk, egy kanál segítségével töltsük meg a muffin formáinkat 3/4-ig, és süssük őket 20 percig. Energikus reggeliként vagy uzsonnaként is megállja a helyét.

Egészség sorok:

Mogyoró és mandula: antioxidánsok, jó hatással vannak a koleszterinszintre, a bőrre, a hajra, a körmökre, az idegrendszerre és az emésztésre, rostokban gazdag
Amaránt/disznóparéj: gazdag vasban, lizin aminosavban, proteinben
Alma: enyhén vízhajtó, húgysav csökkentő, koleszterinszintre előnyös hatású
Fahéj és vanília: emésztés elősegítő, serkentő hatású

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire