23 mai 2013

Fekete olivabogyó-krém/tapenade


125gr zöld olivabogyó
125gr fekete olivabogyó
2 gerezd fokhagyma
7 olajban eltett szardella filé, lecsöpögtetve
2 ev kanál kapribogyó
2 ev kanál citromlé
20 cl olívaolaj

Magozzuk ki az olivabogyókat. Tegyük a zöld olivabogyókat a fokhagymát egy keverőtálba, majd adjuk hozzá a kapribogyót és a citromlevet. Mixeljük össze nagyjából, majd adjuk hozzá a szardella filéket és a fekete olivabogyót, pürésítsük. Kevertetés közben lassan csurgassuk bele az olivaolajat, amíg teljesen egynemű masszát nem kapunk. Készíthető vagy csakis fekete vagy csakis zöld olivabogyóból!

Egészség sorok:

Olivabogyó: jó hatással van a szív- és érrendszerre, antioxidáns, jó a koleszterinszint kordában tartására, cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatják
Fokhagyma: antioxidáns, tisztító hatású
Kapribogyó: serkentő afrodiziákum

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire